Yargıtay’dan flaş boşanama davası kararı!

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kadının uzun süreli olarak aile konutundan ayrılmasının boşanma nedeni sayılamayacağına hükmetti.

Aydın Nazilli’de görülen bir boşanma davasında, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 18. Hukuk Dairesi, kadın eşin erkek eşin bilgisi ve rızası olmadan uzun süre evden ayrılmasını “evlilik birliğinin temelinden sarsılması” olarak değerlendirerek boşanma kararı vermişti. Ancak kadın eş vekilinin temyizi üzerine, Yargıtay söz konusu kararı bozdu.

Yargıtay, Türk Medeni Kanunu’nun 166. maddesi gereği, kadının evden uzun süreli ayrılmasının boşanma nedeni oluşturmayacağını ve erkek eşin terke dayalı bir boşanma davası bulunmadığını belirtti.

Boşanma davalarında yeni düzenleme yolda

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, boşanma davalarına köklü değişiklikler getirecek bir yargı paketinin hazırlandığını açıkladı. Yeni sistemde aile arabuluculuğu uygulaması devreye girecek ve maddi tazminat, nafaka ile mal paylaşımı davaları birbirinden ayrılabilecek. Tunç, düzenlemenin boşanma sürecini hızlandıracağını vurguladı.

Boşanma davaları artıyor

Adalet Bakanlığı verilerine göre, 2023 yılında 290 bin olan boşanma dosyası sayısı, 2024’te 320 bine yükseldi.

Yayınlama: 08.09.2025
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.