Kılıçdaroğlu: Öğretmen maaşlarını 23.600 TL ye çıkartacağız

Yayınlama: 22.11.2022
A+
A-

CHP lideri Kılıçdaroğlu, öğretmenlerin ciddi sorunları olduğunu, kendileri iktidar oldukları takdirde güzel işler yapacaklarını söyledi. Yapacakları çalışmaların ardından öğretmenleri bu ülkenin baş tacı yapacaklarını belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu: Öğretmenlerin ciddi sorunları var. Biz geldiğimizde hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının(23.600 tl) altında maaş almayacak. Öğretmenleri kamuda ayrıcalıklı bir sınıf haline getireceğiz. Öğretmenlerin tamamını yasa çıkararak ayrıcalıkla hale getireceğiz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilgili konuşması:

”24 Kasım öğretmenler günü. Gazi Mutafa kemal en çok eğitime önem vermiştir. Çünkü bağımsızlığımızı ilan ettiğimizde okuma yaşı yüzde 8’lerdeydi.millet mekteplerinden başlayarak eğitime çok önem verdi. Kendisi de 24 kasımda baş öğretmen olarak kabul edildi. Öğretmenlerin ciddi sorunları var. Öğretmen kardeşlerimi sınava soktular. Hiç endişe etmeyin eğer biz öğretmenleri kamuda daha güzel ve ayrıcalıklı bir sınıf haline getirmezsek görevimizi yapmamış oluruz. Öğretmenlerin tamamını yasa çıkararak ayrıcalıkla hale getireceğiz. Bir öğretmen intihar etmeden önce hazırladığı bir mektup; Feyzullah Yar. Şikâyet ediyor 7. Kattan atlıyor. Bir öğretmeni bu hale düşürmek 21. Yüzyılın Türkiye’sine yakışır mı? Çocuğunu okula gönderen hiçbir aile eğitimden memnun değil. Bunu düzelteceğiz. Sevgili anneler sizi anlıyorum, çocuklarınızı iyi eğitmek, iyi bir okula göndermek istiyorsunuz, öğretmenler çocuklarınız için çırpınsın istiyorsunuz, anlıyorum. Hiç merak etmeyin tamamını yapacağız, öğretmenleri bu ülkenin baş tacı yapacağız. hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında maaş almayacak. İkili eğitim, birleştirilmiş sınıflar, bunları bitireceğiz.Eğitim konusunda hiç kimsenin endişesi olmasın. en büyük kaynağı eğitime ayırcağız. eğitim bir ülkeye bir aileye sınıf atlatan en önemli faktördür. hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? çocuklarımız güzel okullarda iyi öğretmenler tarafından yetiştirilecek.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.