TEYFİK GÖKSU’DAN İMAMOĞLU’NA ZOR SORU

Tevfik Göksu’dan İmamoğlu’na zor soru: Çekilen krediler nerede?

Yayınlama: 17.11.2022
A+
A-

CNN Türk canlı yayınına çıkan İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ekrem İmamoğlu yönetiminde İBB’de başlayan metro hattı olmadığını söyledi.

Göksu, İBB’nin AK Parti döneminde başlayan metro hatlarında 14 kilometre mesafe kat ettiğini açıkladı.

Tevfik Göksu, İBB Başkanı İmamoğlu’na ‘Metro ihalesi için çekilen krediler nerede?’ diye sordu.

Göksu’nun İmamoğlu’nu zora sokacak İBB’nin 2021 bütçesiyle ilgili açıklaması şöyle:

“Demiş ki ‘2021 yılında bana merkezi bütçeden 20 milyar para gelecek.’ 20 milyar öngörmüş değil mi? Engelleyen bir hükümet olsa ne olur? 18 gelmesi lazım 15 gelmesi lazım. Kaç gelmiş? 25. 6 milyar. Yüzde 28 öngörüsünden daha fazla. 20 milyarken 25.6 milyar gelmiş. Eğer bir iyi niyet olmasa, bir kötü niyet olsa, hükümet gece gündüz ‘ben bu istanbul’u nasıl engellerim’ diye bir kafa yormaya kalksa bunu kesecek çok kanal bulabilir. Şimdi burada bir tane kesinti emaresi bir tane işlem kaydı var mı? Yok.”

İMAMOĞLU’NA DAVET

“Hangi kanalda istiyorsa tartışmaya hazırım” ifadeleriyle İmamoğlu’nu meydana çağıran Göksu’nun açıklamalarının devamı şöyle:

“‘Engelleniyoruz’ lafı çok bayatladı artık. Ben her konuşma yaptığım İBB Meclisi’nde, İBB Başkanı’nın yüzüne, CHP Meclis Üyelerinin yüzüne çıkıp soruyorum ‘Sizi kim engelleyebilir?’ Ben AK Parti’nin İstanbul’da en yüksek oyla seçilen belediye başkanıyım. Bana bir kuruş fazla gelip de size bir kuruş az geldi mi? Engellendiğini iddia eden bir İBB Başkanı varsa niye benim olduğum ortamda ‘Ben engelleniyorum’ demiyor. Niye demiyor? Ne zaman diyor bunu kendisinin bir tetikçi medya halkası var oraya konuşuyor onlar bunu dillendiriyorlar. Hangi konuda engellendiğini iddia ediyorsa, hangi kanalda istiyorsa tartışmaya hazırım.”

Göksu, İstanbul’daki ulaşım araçlarının eski kaldığına işaret ederek, “İBB, Avrupa’nın en genç filosuna sahibiz diyor. AK Parti 2009’dan 2019’a her yıl kendi kaynağıyla, kredi kullanmadan 410 otobüs aldı. İmamoğlu 3,5 yılda 30 otobüs aldı. İBB toplamda 19 milyar TL borç limitinin üstüne çıktı.” ifadelerini kullandı.

Web Banner

İstanbul ulaşımının çökme tehlikesi yaşadığını vurgulayan Göksu, “İBB bu şekilde devam ederse, 2 yıl sonra İstanbul’da otobüs kalmaz” uyarısında bulundu.

METRO İÇİN ÇEKİLEN İHALALER NEREDE?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, yeni dönemde başlayan bir tane metro olmadığını söyledi ve İBB yönetiminin metro inşaatı için çektiği kredinin de kayıp olduğunu ve hala başlayan bir metro inşaatının da olmadığını ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.