BOMBACI HAİN İFADESİNDE ÖNEMLİ BİLGİLER VERDİ

Yayınlama: 17.11.2022
A+
A-

İstanbul Beyoğlu’nda Pazar günü terör örgütü PKK/YPG tarafından düzenlenen saldırıda eylemi gerçekleştirilen terörist Ahlam El Beşir ifadesinde önemli bilgiler verdi. Kadın terörist, saldırı sırasında yalnız olmadığını, başka bir teröristin fotoğrafını çektiğini, diğer bir teröristin de kalabalığa bakıp “patlat” talimatını verdiğini anlattı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de Ahlam El Beşir’e ait güvenlik kameralarına yansıyan yeni görüntülerini paylaştı. Öte yandan saldırıya ilişkin bir örgüt mensubu da Suriye Azez’de yakalandı.

Bombalı eylem talimatını Hacı kod isimli teröristten aldığını, bankta otururken terör örgütü üyesi başka bir isim tarafından da fotoğrafının çekildiğini söyledi.İstiklal Caddesi’nde, 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı düzenleyen Suriye uyruklu Ahlam El Beşir ilk ifadesinde çok önemli bilgiler verdi.

PKK/YPG üyesi kadın terörist saldırı sırasında yalnız olmadığını anlattı. Terör örgütü üyesi başka isimlerin kendisini izlediğini iddia etti.

El Beşir yanında bomba ile bankta otururken, Hacı isimli teröristin kalabalığa baktığını ve patlat talimatı verdiğini söyledi.Kadın terörist bu talimatın ardından banktan kalktığını ve bombayı patlattığını anlattı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Ahlam El Beşir’e ait güvenlik kameralarına yansıyan yeni görüntüleri de paylaştı. Sakin tavırları ile dikkat çeken kadın teröristin, elinde beyaz bir poşet ve siyah sırt çantası ile geldiği görülüyor.

Görüntülerin ilki patlamadan yaklaşık 1 saat öncesine ait. El Beşir Taksim Meydanı’ndan İstiklal Caddesi’ne giriyor.


Saldırgan saat 15:30’da saldırı yaptığı yere geliyor, banka oturuyor ve beklemeye başlıyor. 41 dakika burada bekleyen saldırgan sırt çantasını banka bırakıyor ve olay yerinden uzaklaşıyor.

Bu dakikalarda El Beşir’in hareketleri sakin. Dikkat çekmemek için elinde çiçek tuttuğu da görülüyor.Patlamayı gerçekleştirdikten sonra ise hareketleri değişiyor, kadın terörist geldiği yöne doğru koşmaya başlıyor.

Saldırı ile ilgili soruşturma sürüyor. El Beşir’in kaldığı evin sahibi de gözaltına alındı.Soruşturma kapsamında Hüsam A.K isimli örgüt mensubu ise gece saatlerinde Suriye Azez’de yakalandı.Kadın teröriste doğrudan yardım eden aralarında Suriye uyrukluların da olduğu terör şüphelilerinin sorgusu sürüyor.

Bunlar arasında, kadın teröristin kaçması için yardım eden Ahmed Jarkas ve kardeşi Ammar Jarkas da var. Kadın teröriste bombayı veren Bilal H. ise aranıyor.Bilal H. ve kadın teröristin dikkat çekmemek için kendilerini karı-koca gibi gösterdikleri ve 4 aydır aynı evde yaşadıkları öğrenilmişti.

Web Banner
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.