CHP’DEN AĞIRALİOĞLU’NA TEPKİ

Yayınlama: 16.11.2022
A+
A-

CHP ile İYİ Parti arasındaki cumhurbaşkanlığı adaylığı mücadelesi karşılıklı açıklama ve restleşmeler ile sürmeye devam ediyor. 2023 seçimlerine az bir süre kala İYİ Parti ile CHP cephesinde adaylık çatışması daha da artıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığını engellemek için Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu devreye sokmaya çalıştığı kamuoyunca bilinirken, İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’nun da geçtiğimiz günlerdeki çıkışı masada gerilimi artırmıştı.

ENGİN ALTAY: BEN DEMEZDİM

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’nun “Biz CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kazanacağına inanmıyoruz” çıkışına CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’dan sert yanıt geldi.

Engin Altay, Ağıralioğlu’nu kraldan çok kralcılık yapmak ile suçlayarak, “Sayın Ağıralioğlu’nun yaklaşımını ona benzettim. Ben şunu demezdim. Meral Akşener ile olur mu diye sorulsa bana ben olmaz demem” ifadelerini kullandı.

“ENDİŞEMİZ VAR”

Yavuz Ağıralioğlu altılı masa toplantısından 2 gün önce katıldığı televizyon programında Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanamayacağını vurgulamıştı.

Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili çok çarpıcı çıkışlarda bulunan Ağıralioğlu, “Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi mi duyuyorsunuz?” sorusunu, “Endişemiz var. İstanbul’da diyelim ki Ekrem İmamoğlu adayken, Canan Kaftancıoğlu’yla beraber Kaftancıoğlu da teşkilat başarısı gösterdi, Buğra başkanla iyi bir süreç yönettiler ama Canan Kaftancıoğlu aday olsaydı kazanamazdı” şeklinde yanıtladı.

Ağıralioğlu şunları söylemişti:

“CHP’nin çok kıymetli siyasetçileri var A takımından. ”Onlarla Ankara alınabilir miydi” sorusunun cevabında bu. Mansur Yavaş’la alınabildi. İsimlere takılmıyoruz. Prensipte şurada durmaya çalışıyoruz. Kazanabilecek aday vurgumuzun merkezinde. Bu kadar vaat ettiklerinin uzağına düşmüş partiye karşı oranın da güvenini kazanacak bir siyasi kriter belirlemeliyiz.

Kazanabilir de Sayın Kılıçdaroğlu ama klasik AKP-MHP seçmeni gönülsüzdür oy vermede.

Web Banner

Makul söylemeliyim. Bizim klasik sağ muhafazakar, refleks olarak camide namaza girince safın soluna durmuyor ki oranın sevabı azdır diye. Bu çok matah makbul bir şey olmayabilir. Ama bu refleksi görmezden gelemeyiz.”

AĞIRALİOĞLU’NA İLK TEPKİ CHP’Lİ ÖZKOÇ’TAN

Mansur Yavaş’ın anketlerde “açık ara önde” olduğunu da söyleyen Ağıralioğlu’na tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Biz öyle düşünmüyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu kesin kazanabilir olarak görüyoruz. Tüm anketler de ‘kazanabilir’ diyor. 6’lı Masa’nın görüşüne saygı duyuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

KÜRŞAD ZORLU HEM “KİŞİSEL GÖRÜŞÜDÜR” DEDİ HEM DE “GENEL BAŞKAN’IN ADAYLIK KONUSUNDAKİ POZİSYONU DEĞİŞMEDİ” İFADELERİNİ KULLANDI

Gelen tepki üzerine İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Danışmanı Kürşad Zorlu ortamı yumuşatmaya çalıştı.

Zorlu, Ağıralioğlu için “kişisel görüşüdür” diyerek Akşener’in cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili herhangi bir çalışmalarının olmadığını vurguladı:

“Açıklamaları Yavuz Ağıralioğlu’nun şahsi kanaatidir. Mansur Yavaş ya da Genel Başkanımız Meral Akşener’in adaylığı konusunda bir çalışmamız yok. Liderler arası bir görüşme trafiği var. Bu konuda bir dayatmayı doğru bulmuyoruz. Artısı ve eksisiyle etraflıca Değerlendirilip, kazanacak ismin aday olması konusunda görüş var. Sayın Ağıralioğlu da kendi yaklaşım biçimini bu doğrultuda ortaya koydu. sayın genel başkanımızın adaylık konusundaki pozisyonu ise değişmedi.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.